Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održan treći sastanak i obuka Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju

Treći sastanak VMIOČlanovi i članice Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju iz cele Srbije su od 03-05. maja na Zlatiboru, u Hotelu Mona održali treći sastanak i obuku za 21 učenika i učenice. Diskutovali su o pravima dece, posebno o pravu svakog deteta na obrazovanje. Dobili su obuku za izvođenje radionica sa vršnjacima u školama. Naučili su kako da svojim javnim nastupima motivišu druge da se uključe u rad Mreže i pomognu da inkluzija postane suština obrazovanja.

Treći sastanak VMIOTokom tri dana obuke sa mladima su radile predstavnice Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gordana Cvetković, rukovoditeljka Grupe za socijalnu inkluziju i Aleksandra Kalezić, nastavnica srpskog jezika OŠ „Isidora Sekulić“ iz Pančeva i članica MIO, Dragana Malidžan Vinkić, Ljiljana Simić, koordinatorka MIO, kao i predstavnici i predstavnice Srbije u pokretu, koji su održali obuku „Javni govor – podrška inkluzivnom obrazovanju“.

Predstavnici VMIO takođe su posetili tri škole – OŠ „Aleksa Dejović“, Sevojno, OŠ „Slobodan Sekulić“, Užice, i Medicinsku školu u Užicu, gde su razgovarali sa predstavnicima zaposlenih, kao i svojim vršnjacima, članovima Učeničkih parlamenata, i posetili časove u odeljenjima u kojima se obrazuju učenici kojima je potrebna dodatna podrška.

Treći sastanak VMIORazvoj Vršnjačke mreže podrške inkluzivnom obrazovanju je jedna od komponenti projekta "Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju" koji realizuje Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju u partnerstvu sa Kancelarijom UNICEF-a za Srbiju i Mnistarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz finasijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Foto: UNICEF, Srbija

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF