Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Ko smo mi

Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju je osnovana septembra 2010. godine od strane Ministarstva prosvete (nauke i tehnološkog razvoja).  Nastala je kao odgovor na potrebe obrazovno-vaspitnih ustanova za dodatnom podrškom u razvijanju prakse dostupnog, kvalitetnog i pravednog obrazovanja za svako dete, sa posebnom pažnjom i brigom za decu iz osetljivih društvenih grupa. Mreža je razvijena kroz aktivnosti DILS projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i predstavlja značajan oslonac u implementaciji Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Opširnije

Članstvo i struktura Mreže

Članovi Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju su obrazovno-vaspitne ustanove koje  godinama  uspešno razvijaju, podržavaju i promovišu inkluzivno obrazovanje, kao i pojedinci – stručnjaci različitih profila i praktičari iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, ustanova za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, školskih uprava MPN i organizacija civilnog društva koji se posvećeno i predano angažuju u oblasti inkluzivnog obrazovanja. Kako bi bila dostupna korisnicima, Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju je postavljena tako da pokriva čitavu teritoriju Republike Srbije. U ovom trenutku 14 model-škola i preko 120 pojedinaca dobrovoljno ulažu svoje znanje, vreme i energiju u različite aktivnosti Mreže.

Opširnije

Principi rada

Stranica je u pripremi.

Saradnja i partnerstvo

Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju prepoznata je kao snaga u razvoju inkluzivne obrazovne politike i prakse. Mreža ima kontinuiranu, efikasnu i kvalitetnu saradnju sa Projektom DILS Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zaštitnikom građana, Pokrajinskim ombudsmanom, Odborom za prava deteta Narodne skupštine, Zavodom za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavodom za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, organizacijama civilnog društva.

Opširnije

Izveštaji o radu Mreže

Preuzmite izveštaje o radu Mreže.

Opširnije

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF