Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Seminar ''INKLUZIVNO OBRAZOVANjE – PLANIRANjE I IZRADA IOP-a'' za zaposlene u srednjim školama

Planiranje i izrada IOP-a Novi SadSeminar "INKLUZIVNO OBRAZOVANJE – PLANIRANjE I IZRADA IOP-a" za zaposlene u srednjim školama, koji se realizuje u okviru projekta "Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške IO" održan je 22. i 23. februara 2014. godine u pet gradova.

Voditeljke seminara bile su prosvetne savetnice iz Školskih uprava Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, republička prosvetna inspektorka, predstavnica Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, kao i članice Mreže podrške IO zaposlene u školama koje imaju dugogodišnje iskustvo u pružanju podrške deci iz osetljivih grupa.

U Beogradu, domaćin seminara bila je Škola za negu lepote, a učestvovali su i predstavnici Škole za dizajn, Srednje škole Grocka, Geološko-hidrometeorološke škole "Milutin Milanković", Poljoprivredne škole sa domom učenika PK "Beograd", i Tehničke škole GSP – ukupno 38 učesnika.

Za škole iz Školske uprave Novi Sad, obuka je organizovana u Tehničkoj školi "Mileva Marić Ajnštajn", a učestvovali su, sem škole domaćina, i predstavnici Poljoprivredne škole sa domom učenika Futog, Muzičke škole "Isidor Bajić", Novi Sad, Ekonomsko-trgovinske škole Bečej, Ekonomske škole "9.maj" iz Sremske Mitrovice i Srednje mašinske škole iz Novog Sada (ukupno 29 učesnika). Obuci su se priključile i dve nastavnice iz OŠ "Dositej Obradović" iz Novog Sada.

Seminaru za predstavnike ŠU Požarevac je prisustvovalo 29 učesnika - profesora opšteobrazovnih i stručnih predmeta u srednjim stručnim školama i to u Tehničkoj školi "Nikola Tesla", Velika Plana, Srednjoj školi iz Velikog Gradišta, Ekonomsko-trgovinskoj i mašinskoj školi iz Kučeva, Mašinsko-elektrotehničkoj školi "Goša" iz Smederevske Palanke i Ekonomsko-trgovinskoj školi, Smederevo.

Planiranje i izrada IOP-a Jagodina

Domaćin seminara u Jagodini bila je Elektrotehnička i građevinska škola "Nikola Tesla", Jagodina, a prisustvovali su i nastavnici i stručni saradnici iz Tehničke škole iz Despotovca, Prve tehničke škole, Jagodina, Tehnološke škole iz Paraćina, Tehničke škole "Miodrag Novaković", Ćuprija i Gimnazije iz Ćuprije (30 učesnika).

Planiranje i izrada IOP-a Kragujevac33 predstavnika šest škola iz Kragujevca učestvovali su u obuci koja je održana u Politehničkoj školi u Kragujevcu. Prisustvovali su i nastavnici i stručni saradnici iz Ekonomske škole, Kragujevac, Ekonomsko-ugostiteljske škole "Slobodan Minić" iz Aranđelovca, Srednje škole "Nikola Tesla" iz Batočine, Prve tehničke škole, Kragujevac i Trgovinsko-ugostiteljske škole "Toza Dragović" iz Kragujevca.

Škole domaćini seminara omogućili su učesnicima prijatnu atmosferu tokom dva dana rada i obezbedili sve potrebne uslove.

Učesnici iz svih škola bili su motivisani, fokusirani na temu iaktivni tokom čitave obuke. Utisak voditeljki je da su istinski zainteresovanida nauče što više o inkluzivnom obrazovanju i načinu izrade IOP-a i daiskreno žele da što kvalitetnije odgovore na obrazovne potrebe svojih učenika.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF