Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u Regionalnom centru za stručno usavršavanje Šabac

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u Regionalnom centru za stručno usavršavanje ŠabacSeminar „Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a“ realizovan je 14. i 15. juna 2014. godine u Regionalnom centru za stručno usavršavanje Šabac u okviru projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju“ koji Mreža realizuje u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz finansijsku podšku SDC-a.

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u Regionalnom centru za stručno usavršavanje ŠabacTimovi iz šest šabačkih srednjih škola  - Stručne hemijske i tekstilne škole, Srednje poljoprivredne škole sa domom učenika, Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“, Šabačke gimnazije, Tehničke škole i Ekonomsko-trgovinske škole vredno i posvećeno su  radili tokom dva dana seminara.

Profesionalizam, timski rad,  stručna  razmena iskustava i  kvalitetni produkti obeležili su dvodnevni rad u Šapcu. Učesnici smatraju da je dobro što se radi na konkretnim primerima i što se uvažava kontekst škole.U školama koje nisu imale formirane stručne timove za inklizivno obrazovanje,ovi predstavnici (5 članova grupe po školi) biće članovi ovog tima u narednoj školskoj godini, što su sami predložili.

Odlični uslovi za realizaciju seminara takođe su  doprineli  da celokupna atmosfera bude pozitivna, a seminar veoma uspešan.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF