Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u tehničkoj školi u Novoj Varoši

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u tehničkoj školi u Novoj VarošiU okviru projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju“ u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom prosevte, nauke i tehnološkog razvoja RS, uz finansijsku podršku SDC-a, 24.i 25. juna 2014. godine realizovan je seminar „Inkluzivno obrazovanje - planiranje i izrada IOP-a“ u Tehničkoj školi u Novoj Varoši.

Na seminaru su učestvovali predstavnici 5 školaŠU Užice: Prijepoljske gimnazije, Tehničke škole iz Prijepolja, Tehničko-poljoprivredne škole iz Sjenice, Mašinsko-elektrotehničke škole iz Priboja i Tehničke škole iz Nove Varoši, ukupno 27 učesnika.

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u tehničkoj školi u Novoj VarošiProcenjujemo da je seminar ovim školama bio neophodan, između ostalog i zbog toga što samo  jedna od 5 škola ima formiran Stručni tim za inkluzivno obrazovanje. Imajući u vidu početno stanje i pomanjkanje iskustva u primeni inkluzivnog obrazovanja, napravljen je značajan iskorak, jer su sve škole tokom procesne obuke izradile po jedan IOP za svog učenika/učenicu. U proaktivnoj i visoko produktivnoj atmosferi, učesnci su postavljali brojna pitanja, razrešavali postojeće dileme i izrazili zadovoljstvo kvalitetom obuke.

Za uspeh obuke dugujemo zahvalnost i školi domaćinu, Tehničkoj školi iz Nove Varoši.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF