Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u Čačku

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u ČačkuDvodnevni seminar "Inkluzivno obrazovanje - izrada i primena IOP-a" realizovan je 26. i 27. juna 2014. godine u prostorijama  Regionalnog centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju u Čačku. Obuka za zaposlene u srednjim školama održana je u organizaciji Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju a u okviru projkta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške IO“ koji se realizuje u partnerstvu sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz finansijsku podršku SDC-a.

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u Regionalnom centru za stručno usavršavanje u ČačkuUčesnici seminara bili su predstavnici 6 srednjih škola iz Raškog i Moravičkog okruga (Elektro-saobraćajna tehnička  škola „Nikola Tesla“ iz Kraljeva, Mašinska tehnička škola „14. oktobar“ iz Kraljeva, Poljoprivredno-hemijska škola „Dr Đorđe Ristić“ iz Kraljeva, Tehnička škola iz Ivanjice, Gimnazija „Takovski ustanak“ iz Gornjeg Milanovca, Ekonomsko-trgovačka škola „Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca).

Po intenzivnoj uključenosti svih učesnika u obuku, po dobroj radnoj atmosferi koja je trajala sve vreme rada, po rezultatima rada u grupama, ali  i po evaluacijama učesnika možemo izraziti veliko zadovoljsvo seminarom. Opšti je utisak da bi bilo poželjno da  timovi svih srednjih škola dobiju ovu obuku, kako bi ublažili svoje stavove prema inkluzivnom obrazovanju, razvili senzibilitet za različite vrste obrazovnih potreba svojih učenika i kako bi uspešno mogli da pruže dodatnu obrazovnu podršku svim učenicima kojima je ona potrebna.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF