Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u Valjevu

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u ValjevuSeminar „Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a“ realizovan je 30. juna i 01. jula 2014. godine u Poljoprivrednoj školi u Valjevu, u okviru projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju“ koji Mreža realizuje u saradnji sa UNICEF-om i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz finansijsku podšku SDC-a. Obukom su obuhvaćeni timovi iz pet srednjih škola  - Poljoprivredna škola sa domom učenika „Valjevo“, Valjevska gimnazija, Ekonomska škola „Valjevo“, Medicinska škola dr. Miša Pantić“, Tehnička škola iz Valjeva.

Učesnici su postavljali pitanja i bili uporni u traženju odgovora sve dok im postupak o kome je reč ne bi postao jasan. Postignut je značajan pomak kod učesnika u stavu prema inkluzivnom obrazovanju i razumevanju podrške koja u obrazovanju može da se pruža.

Odlični uslovi za realizaciju seminara koje je obezbedila škola domaćin takođe su  doprineli  da celokupna atmosfera bude pozitivna, a seminar veoma uspešan.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF