Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u hemijsko-tehnološkoj školi u Kruševcu

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u hemijsko-tehnološkoj školi u KruševcuU Hemijsko-tehnološkoj školu u Kruševcu, 28-29. juna 2014, za nastavnike i stručne saradnike šest srednjih škola iz Školske uprave Kruševac (Hemijsko tehnološka škola, Kruševac, Srednja škola, Varvarin, Ekonomsko-trgovinska škola, Kruševac, Tehnička škola, Trstenik, Srednja škola Brus, Srednja škola „Sveti Trifun“, Aleksinac) održan je seminar „Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a“. Seminar je obezbeđen u okviru projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju“ koji realizuje Mreža u partnerstvu sa UNICEF-om, a uz finansijsku podršku SDC-a.

Na osnovu predstavljanja učesnika, saznali smo da u četiri škole već imaju neka iskustva sa prilagođavanjima fizičkog prostora, organizacijom rada i prilagođavanjem nastave i drugih aktivnosti u funkciji učenja učenika sa različitim obrazovnim potrebama, a u jednoj školi su orijentisani ka pružanju podrške darovitim učenicima.

Učesnici su bili zainteresovani za temu. Iako je bila primetna nedovoljna informisanost o suštini i pravnim okvirima inkluzivnog obrazovanja u našem sistemu obrazovanja, učesnici su bili konstruktivni u postavljanju pitanja – bila je prepoznatljiva njihova želja da razjasne ono što im je nejasno, otklone dileme.

Atmosfera u grupi je bila pozitivna, prihvatajuća i uvažavajuća, a istovremeno dinamična i radna.

Podukti učesnika su bili adekvatni, razmena konstruktivna.

Škola domaćin je obavila sve potrebne pripreme za održavanje seminara.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF