Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u srednjoj školi za mašinstvo i umetničke zanate Tehnoart Beograd

Obuka Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a u srednjoj školi za mašinstvo i umetničke zanate Tehnoart BeogradSeminar “Inkluzivno obrazovanje – planiranje i izrada IOP-a” održan je 30. juna i 01. jula 2014. godine u Školi za mašinstvo i umetničke zanate “Tehnoart” Beograd. Učesnici seminara bili su zaposleni iz šest srednjih škola iz Beograda (Tehnoart Beograd, Zvezdara, Tehnička škola “Drvo art”, Stari grad, Građevinska škola, Zvezdara, Tehnička škola, Mladenovac, Tehnička škola za dizajn kože, Savski venac, Škola za dizajn tekstila, Voždovac).

Obuka je realizovana u okviru projekta “Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju”, koji Mreža realizuje u partnerstvu sa UNICEF-om i Školskim upravama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a uz finansijsku podršku SDC-a.

Tokom seminara, učesnici su dobili konkretna i primenljiva znanja. Vežbali su na primerima iz sopstvene prakse, a cilj seminara bilo je pronalaženje rešenja za konkretne učenike.

Teškoća u realizaciji seminara nije bilo, čemu je značajno doprinela odlična organizacija škole domaćina. Ipak, dve škole imale su problema kako da konkretizuju aktivnosti za učenike koji nisu opismenjeni i ne vladaju osnovnim matematičkim operacijama.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF