Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Tribina Dobra inkluzivna praksa očima profesionalaca, roditelja i vršnjaka, Leskovac

Dobra inkluzivna praksa očima profesionalaca, roditelja i vršnjakaU Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu, 03.12.2014, od 17 do 19 časova, održana je tribina „Dobra inkluzivna praksa očima profesionalaca, roditelja i vršnjaka“. Svoja pozitivna iskustva iznosili su učenici srednjih škola, roditelji i nastavnici.

Učesnici tribine upoznali su se sa inkluzivnim obrazovanjem i dobrom praksom od strane prosvetne savetnice ŠU Leskovac, predstavnika OŠ „Vuk Karadžić“ iz Stubla, opštine Vladičin Han, i učenika srednjih škola, Tehničke škole i Gimnazije iz Vladičinog Hana i Medicinske škole iz Vranja.

Dobra inkluzivna praksa očima profesionalaca, roditelja i vršnjakaProsvetna savetnica Lidija Nešić  je govorila  o kvalitetnoj nastavi u inkluzivnoj učionici, o dobitima za učenike kojima je potrebna dodatna podrška u obrazovanju, dobitima za ostale učenike, školu i zajednicu. Prezentaciju možete pruzeti ovde.

Misija njihove škole je, istakla je direktorka OŠ „Vuk Karadžić“, Daniela Mitić,  da svakom detetu obezbedi uslove da postigne maksimalni uspeh uz pomoć truda posvećenih i inspirisanih nastavnika, vršnjaka i podršci porodice i zajednice. Prezetaciju možete preuzeti ovde.

Dobra inkluzivna praksa očima profesionalaca, roditelja i vršnjakaUčenici srednjih škola iznosili su svoja autentična iskustva, i istakli da osećaju zadovoljstvo kada govore o osnovnoj školi, nastavnicima i drugovima. Zajednički uspesi, diplome i nagrade su veoma dragoceni za njih, kazala je razredna Radmila Krstić, a ono što je najdragocenije jeste njihovo drugarstvo i uzajamna pomoć i podrška i nakon osnovne škole.

Leskovac, 03.12.2014, Centar za stručno usavršavanje u obrazovanju, od 17 do 19 časova

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF