Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, Zaječar

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, ZaječarU Zaječaru je 23. septembra 2015. u Tehničkoj školi oržana Tribina “Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka“. Tribina je bila dobro posećena (42 učesnika)  i jedna od retkih gde nisu govorili nastavnici ni stručnjaci več neposredni korisnici: učenici, njihovi vršnjaci i roditelji.

Učenici kojima se pruža podrška u učenju govorili su o svojim iskustvima u školi. Uglavnom su zadovoljni, vole da dolaze u školu, prihvaćeni su od strane vršnjaka. Po rečima jednog od njih: "U početku  mi je bilo neverovatno, a posle je taman kako treba".

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, ZaječarRoditelji su najpre bili zabrinuti, pre svega za bezbednost dece, ali im se čini da će se deca uklopiti. Smatraju da je sistemska podrška nedovoljna a škole puno pružaju njihovoj deci.

Tribina je realizovana u okviru projekta "Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju", koji Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju realizuje u partnerstvu sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF-om, a uz finansijsku podršku Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji (SDC).

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF