Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, Odžaci

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, OdžaciTribina “Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka“ je realizovana 05.10.2015. sa početkom u 16 časova u Sportsko poslovnom centru u Odžacima, i bila je dobro posećena (40 učesnika).

Kako inkluzivno obrazovanje vide učenici – vršnjaci, učesnici okruglog stola čuli su od učenika iz OŠ “Kosta Stamenković”, Srpski Miletić , OŠ “Vuk Karadžić”, Deronje i OŠ “Bora Stanković”, Karavukovo.

Poruke iz njihovih govora su da svako dete zna i želi da se druži, da odrasli svojim primerom deci treba da pokažu da treba prihvatati različitost i da je svakom detetu potrebno kvalitetno obrazovanje koje će uvažavati njegove specifične potrebe.

Svoja lična iskustva o inkluzivnom obrazovanju sa učesnicima okruglog stola podelili su roditelji troje učenika koji se školuju po individualnom obrazovnom planu. Roditelji su istakli značaj  inkluzivnog obrazovanja kao i dobit koju imaju oni i njhova deca. Takođe su naveli da je podrška koju imaju u školi veoma značajna.

Zaključci sa okruglog stola:

Od inkluzivnog obrazovanja celo društvo ima dobit

Potrebno je i dalje unapređivati inkluzivno obrazovanje posebno u oblasti vršnjačke podrške.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF