Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, Požarevac

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, PožarevacTribina „Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka“ održana je 7. oktobra 2015. godine, sa početkom u 18.00 časova u svečanoj sali Požarevačke gimnazije u Požarevcu.

Tribini je prisusutvovalo 62 posetioca, od kojih je znatan broj uzeo učešća u diskusiji, a strukturu posetilaca činili su predstavnici Školske uprave Požarevac, predstavnici svih osnovnih i srednjih škola i predškolske ustanove u Požarevcu, stručni saradnici, učitelji, nastavnici u osnovnim i srednjim školama, defektolozi, predstavnici Saveta roditelja i Učeničkog parlamenta.

Tribina Inkluzivno obrazovanje očima roditelja i vršnjaka, PožarevacPored Milene Vasić, regionalne koordinatorke MIO koja je otvorila tribinu i predstavila dosadašnje aktivnosti i rezultate Mreže i Nataše Nikolić Gajić, članice MIO i predsednice Saveza učitelja RS, organizacije koja kroz različite projekte podržava inkluzivno obrazovanje, skup je pozdravio i Veliša Joksimović, načelnik ŠU Požarevac.

Učesnici tribine bili su Emina Ivić, majka učenice šestog razreda OŠ „Bata Bulić“ Petrovac na Mlavi, koja je govorila o prednostima inkluzivnog obrazovanja kroz sopstveno iskustvo, Jovana Jambrek, učenica Srednje škole „Mladost“ u Petrovcu, koja je predstavila aktivnosti i ciljeve Vršnjačke mreže i rezultate ankete koja je sprovedena u njenoj školi, Luka Perić, učenik OŠ „Bata Bulić“ u Petrovcu, koji je govorio o formiranju i radu Vršnjačkog tima za podršku inkluziji u petrovačkoj opštini i učenici specijalnog odeljenja OŠ „Bata Bulić“ u Petrovcu, Jovan Šćopulović i Ivan Šćopulović, članovi Vršnjačkog tima za podršku inkluziji petrovačke opštine. Oni su iskreno i otvoreno izneli svoje zadovoljstvo uključivanjem u različite aktivnosti u školi sa ostalim učenicima.

Po završenim izlaganjima usledila je diskusija koja je protekla u pozitivnoj atmosferi i u kojoj je pohvaljena koncepcija tribine i izlaganja učesnika.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF