Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

III regionalni sastanak Mreže IO ŠU Beograd

III regionalni sastanak Mreže IO ŠU Beograd

U prostorijama Osnovne škole „Radojka Lakić“  22. aprila 2013. godine održan je treći regionalni sastanak Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju.  Sastanku su prisustvovali, pored članova Mreže i ostali relevantni akteri u procesu inkluzivnog obrazovanja  – predstavnici  Školske uprave Beograd, UNICEF – a, Zaštitinika građana, zaposleni u školama i predškolskim ustanovama koje razvijaju dobru inkluzivnu praksu, kao i učenici osnovnih i srednjih škola.

Prisutnima su predstavljeni dosadašnji rezultati Mreže i primeri dobre prakse iz OŠ Duško Radović iz Sremčice i II ekonomske škole iz Beograda.

Učesnici su imali prilike da čuju iskustva  učenika kome je pružena dodatna podrška u obrazovanju, iskustva njegovih školskih drugova i drugarica iz osnovne i srednje škole kao i njegove sestre. Pogledali su kratki film koji prikazuje čas srpskog jezika u prvom razredu OŠ „Duško Radović“ iz Sremčice učiteljice Vesne Dmitrašinović.  Razgovarali su o  izazovima, teškoćama, i dobrim rešenjima  koja su isprobali u praksi.

Na beogradskom sastanku diskutovalo se o povezivanju i razmeni  iskustava među osnovnim školama, širenju Mreže  i osnivanju lokalnih mreža, kao i o dokumentovanju i promociji primera dobre prakse.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF