Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

III regionalni sastanak Mreže IO ŠU Zrenjanin

Treći regionalni sastanak Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju za ŠU Zrenjanin, održan je 10. maja 2013. godine u model školi inkluzivnog obrazovanja „Isidora Sekulić“ u Pančevu. Sastanku su prisustvovali članovi Mreže, predstavnici predškolske ustanove, zaposleni u osnovnoj školi, psiholozi osnovne i srednje škole, prosvetni savetnici za inkluzivno obrazovanje iz Pančeva i Zrenjanina u okviru ŠU Zrenjanin, koordinator i član IRK Pančeva, kao i roditelj učenika iz osnovne škole. Pored njih aktivno učešće su uzeli i učenici iz Gimnazije iz Pančeva, članica Inicijative za inkluziju VelikiMali iz Pančeva i predstavnica grupe Most.

U prvom delu sastanka govorilo se o aktivnostima i rezultatima rada MIO. Predstavljeni su primeri dobre prakse iz predškolske ustanove i model škole, o svom iskustvu govorila je i majka dečaka koji završava IV razred, a učenici pančevačke Gimnazije predstavili su na koji način oni pružaju podršku svom drugu koji ima smetnje u razvoju.

Koordinatorka IRK govorila je o radu ove komisije, a prosvetne savetnice ŠU Zrenjanin dale su pogled na inkluzivnu praksu kroz spoljašnje vrednovanje.

Inicijativa za inkluziju VelikiMali je prestavila  izveštaj tima za monitoring i evaluaciju projekta „Građansko društvo za inkluzivno obrazovanje-obrazovanje po meri deteta“

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF