Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

ODRŽANA OBUKA "INKLUZIVNO OBRAZOVANJE – PLANIRANJE I IZRADA IOP-A" U MEDICINSKOJ ŠKOLI “DR. RUŽICA RIP” U SOMBORU

Planiranje i izrada IOP-a SomborSeminar "Inkluzivno obrazovanje – planiranje i  izrada IOP-a" održan je u Srednjoj medicinskoj  školi "Dr Ružica Rip" u Somboru, 01. i 02. marta 2014. godine. Realizovan je u okviru projekta "Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz razvoj Mreže podrške IO" u saradnji sa UNICEF-om i uz finansijsku podršku SDC-a.

Obuku je pohađalo ukupno 30 učesnika, profesora srednjih škola iz Sombora -  po pet iz škole domaćina, Srednje ekonomske škole, Srednje tehničke škole i Srednje poljoprivredne škole; šest učesnika je bilo iz Srednje škole "Sveti Sava" a četiri iz Gimnazije "Veljko Petrović".

Planiranje i izrada IOP-a SomborSvi planirani sadržaji su uspešno realizovani, uz aktivno učešće svih timova/učesnika. Iz evaluacije prvog dana zaključeno je da su učesnici bili veoma zadovoljni - ništa nije ostalo nejasno, posebno je bilo važno i jasno: Kako prepoznati decu sa posebnim potrebama kao i  nadarenu decu; razgraničenje IOP 1, IOP 2, IOP 3; nivoi pružanja podrške u obrazovanju; upoznavanje sa inkluzivnim programom; rad sa darovitom decom; sve je vrlo važno i  jasno bilo, a utisak dana je sadržao poruke:Korisne informacije, mogućnost razmene iskustva; Bilo nam je divno; Vrlo dobri edukatori, korisna tema; Seminar dobro organizovan; Radna i stimulativna atmosfera; Posvetimo se darovitoj deci; Potrebna je funkcionalna mreža svih aktera u izradi IOPa (roditelja, nastavnika, psihologa, pedagoga, socijalnih ustanova, podrška učenika); Raditi na svesti društva o važnosti IO.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF