Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana radionica za razvijanje plana saradnje Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i Grupe za socijalnu inkluziju MPNTR

Jednodnevna radionica čiji je cilj razvijanje plana saradnje Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i Grupe za socijalnu inkluziju MPNTR održana je u ponedeljak, 20. juna 2016. godine u Palati Srbija.

Glavne teme radionice su bile: podrška porodicama i školama u sprovođenju inkluzivnog obrazovanja (komunikacija i procedure), poboljšanje postojećih oblika horizontalnog učenja (revizija kriterijuma za model škole inkluzivnog obrazovanja), poboljšanje kompetencija nastavnog osoblja za inkluzivno obrazovanje (analiza IOP-a, primeri dobre prakse), usklađivanje aktivnosti Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i Grupe za socijalnu inkluziju MPNTR.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Grupe za socijalnu inkluziju, UNICEF-a,  članice Odbora i Saveta MIO i Koordinaciono telo projekta.

Radionica je realizovana u okviru projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz jačanje kompetencija Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i drugih zaposlenih za inkluzivno obrazovanje“, koji realizuje Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju u saradnji sa Grupom Most, a u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC).

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF