Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održan šesti regionalni sastanak Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju ŠU Kragujevac

U Kragujevcu, u OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ u petak, 06.10.2017. u vremenu od 10.00 do 14.00 časova održan je šesti regionalni sastanak Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju. 

 

Sastanku su prisustvovali stručni saradnici i/ili koordinatori Stručnih timova za inkluzivno obrazovanje predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola iz šest opština Šumadijskog okruga: Kragujevca, Aranđelovca, Batočine, Lapova, Knića i Topole, članovi Interresorne komisije u Kragujevcu, prosvetni savetnici Školske uprave u Kragujevcu i članovi regionalne Mreže podrške IO. Bilo je ukupno 90 učesnika.

Na sastanku se govorilo o:

- Dosadašnjim rezultatima u radu regionalne MIO;

- O iskustvima dobre prakse u tranziciji dece/učenika iz jednog sistema u drugi – iz PU u OŠ, kao i iz OŠ u SŠ;

- O izmenama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i novinama u oblasti IO, i drugim važnim informacijama o radu sa decom kojoj se pruža dodatna podrška (stručna uputstva MPNTR), o konkursu mreže za prikupljanje primera dobre prakse u oblasti IO;

- O trenutnim potrebama ustanova za podrškom MIO.

Sastanak je održan u prijatnoj radnoj atmosferi uz veliku zainteresovanost učesnika za diskusijom i razmenom informacija.

Regionalni sastanak realizovan je u okviru projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz jačanje kompetencija Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i drugih zaposlenih za inkluzivno obrazovanje“, koji sprovodi Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju (MIO) u saradnji sa Grupom MOST, a u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF