Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Poziv za dostavljanje ponuda za produkciju video materijala o inkluzivnom obrazovanju

Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju (MIO) od maja 2016. godine sprovodi projekat „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz jačanje kompetencija Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i drugih zaposlenih za inkluzivno obrazovanje“, u saradnji sa Grupom MOST, a u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta podrške deci koje pružaju obrazovne ustanove i unapređivanje inkluzivnog obrazovanja kroz horizontalno učenje, obuke i edukativni materijal. MIO radi sa decom/učenicima, nastavnicima i roditeljima sa ciljem da obezbedi promociju inkluzivnog obrazovanja, jačanje kapaciteta zaposlenih u obrazovanju, dovoljan broj kompetentnih stručnjaka, osnaženih da pruže kontinuiranu profesionalnu podršku u dostizanju inkluzivnog obrazovanja, direktu obuku, savetodavnu i supervizijsku podršku obrazovnim ustanovama i pojedincima.

U okviru projekta realizujemo izradu instruktivnog video materijala o inkluzivnom obrazovanju, koji će predstaviti dobre primere iz prakse. Svrha video materijala je da obezbedi primere načina rada sa decom iz osetljivih grupa kako bi se podstaklo i obezbedilo njihovo uključivanje u redovno obrazovanje i život zajednice. Primeri inkluzivnog obrazovanja koji će biti predstavljeni u video materijalima odabrani su nakon javnog konkursa objavljenog u oktobru 2017. godine.

U sledećem periodu, potrebno je izraditi tri video materijala, u trajanju do 10 minuta, koji prikazuju primere dobre inkluzivne prakse i uključuju razgovore sa autorima, roditeljima učenika, učenicima u školskom okruženju. Najmanje tri snimanja realizovaće se van Beograda (Novi Sad, Požarevac).

Za izradu video materijala, Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju poziva produkcijske kuće i/ili marketing agencije da dostave ponude za snimanje video materijala.

 

Opis angažovanja:

  • Priprema snimanja u dogovoru sa konsultantima, projektnim timom, autorima primera, roditeljima učenika, u skladu sa pripremljenim scenarijom;
  • Obezbeđivanje video i audio opreme i osoblja za snimanje na tri lokacije van Beograda;
  • Snimanje, video produkcija i montaža  5 video materijala u trajanju do 10 minuta.

Ponudu, koja sadrži finansijsku ponudu, kratak portfolio agencije i predlog članova tima dostaviti do 08. juna 2018. godine na email adresu  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Okvirni vremenski plan rada:

Aktivnost Vreme/rok
Objavljivanje konkursa 01. jun 2018.
Zatvaranje konkursa 08. jun 2018.
Kontaktiranje izabranih kandidata 10. jun 2018.
Pripremne aktivnosti, snimanje i produkcija jednog video materijala od 15. do 30. juna 2018.
Snimanje i produkcija četiri video materijala od avgusta do 15. septembra 2018.
Dostavljanje finalnih proizvoda do 20. septembra 2018.

 

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF