Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Realizovana obuka za članove Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika „Inkluzivno obrazovanje“

30. juna 2018. godine u prostorijama Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika (NARNS) realizovana je obuka  Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju za članove/članice NARNS-a, sa ciljem da se unaprede njihove  kompetencije za podržavanje inkluzivnog obrazovanja – kvalitetnog obrazovanja za sve u sredinama u kojima deluju.  

 

Uz učešće 27 članica klubova roditelja i nastavnika iz Leskovca, Subotice, Novog Pazara, Sečnja, Zrenjanina kao i predstavnice UNICEF-a i Fonda za otvoreno društvo obrađene su teme:

  • Vrednosti i načela inkluzivnog obrazovanja;
  • Ključni međunarodni instrumenti i domaćia zakonska regulativa inkluzivnog obrazovanja;
  • Škola i roditelji – partneri u obrazovanju dece;
  • Uloga klubova roditelja u stvaranju inkluzivne kulture u školama i promociji IO.

Obuka je realizovana u okviru projekta Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz jačanje kompetencija Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i drugih zaposlenih za inkluzivno obrazovanje, koji sprovodi Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju (MIO) u saradnji sa Grupom MOST, a u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju sa ciljem poboljšanje kvaliteta podrške deci koje pružaju obrazovne ustanove i unapređivanje inkluzivnog obrazovanja kroz horizontalno učenje, obuke i edukativni materijal.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF