Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Održana obuka „Inkluzivno obrazovanje“ za članove i članice Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS), Klub roditelja i nastavnika iz Novog Pazara

U subotu, 27. oktobra u Novom Pazaru, za članove/članice Nacionalne asocijacije roditelja i nastavnika Srbije (NARNS), Klub Novi Pazar, održana je obuka „Inkluzivno obrazovanje“. Ukupno je bilo 26 učesnika/ca. Obuci su prisustvovale i predstavnica UNICEF-a i koordinatorka lokalne asocijacije.

 

Učesnici su želeli da dobiju odgovore i smernice za delovanje u konkretnimi situacijama u radu sa decom kojoj je potrebna podrška. Posebno im je bilo bitno da iznesu svoje iskustvo u radu sa decom iz osetljivih grupa i da dobiju povratnu informaciju za postupke koje primenjuju ili smernice za situacije u kojima imaju nedoumice. Teme obuke su bile produbljivane analizom primera iz njihove prakse.

Obuka je bila dinamična, radilo se u izuzetno dobroj i saradničkoj atmosferi.

Obuka je realizovana kao deo projekta „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz jačanje kompetencija Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i drugih zaposlenih za inkluzivno obrazovanje“ koji realizuje Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju (MIO) u saradnji sa Grupom MOST, a u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC).

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF