Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Objavljen Pravilnik o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom

U Službenom glasniku Republike Srbije br. 80/2018 objavljen je novi Pravilnik o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu, učeniku i odraslom. Ovim pravilnikom uređuju se bliži uslovi za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu, učeniku i odraslom, kao i sastav i način rada interresorne komisije.

Procena se zasniva se na celovitom i individualizovanom pristupu detetu, učeniku i odraslom, sa ciljem da se pružanjem dodatne podrške omogući uključivanje u obrazovanje, odnosno, puna i efektivna društvena uključenost kroz ostvarivanje prava i korišćenje usluga i resursa.

Pravilnik definiše šta je dodatna podrška, principe rada Komisije, mere dodatne podrške koje se realizuju na osnovu mišljenja Komisije, kao i mere koje Komisija preporučuje, način obrazovanja i sastav Komisije, postupak procene i način njegovog pokretanja, mišljenje Komisije, praćenje ostvarivanja dodatne podrške, prikupljanje i obradu podataka, kao i izveštavanje Komisije.

Pravilnik možete preuzeti ovde

Obrasce možete preuzeti ovde

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF