Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Spajalica

OŠ “Milutin i Draginja Todorović”, Kragujevac

OŠ Milutin i Draginja Todorović, Kragujevac
OŠ Milutin i Draginja Todorović, Kragujevac

Opšti cilj: jačanje lokalne mreže podrške iinkluzivnog obrazovanja osnaživanjem i podizanjem kapaciteta stručnih timova za inkluzivno obrazovanje u osnovnim školama i predškolskoj ustanovi u Kragujevcu.

Specifični ciljevi:

  • Osnaživanje za inkluzivno obrazovanje razmenom iskustava model škole sa drugim osnovnim školama.
  • Osnaživanje osnovnih škola umrežavanjem sa predškolskom ustanovom.
  • Jačanje kapaciteta Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju umrežavanjem sa drugim institucijama i organizacijama na lokalnom nivou: Školska uprava, Interresorna komisija, Centar za socijalni rad, udruženja osoba sa smetnjama u razvoju, lokalna samouprava.
 

OŠ Milutin i Draginja Todorović, Kragujevac

Lokalna akcija je obezbedila mogućnost horizontalnog učenja model škole sa drugim osnovnim školama putem realizacije studijskih poseta tokom kojih su razmenjena iskustava, znanja i veštine upravljanja odeljenjima u kojima su i učenici kojima se pruža dodatna obrazovna podrška; razmenjena znanja i veština u izradi IOPa, planiranju, praćenju i vrednovanju postignuća učenika, kao i načinu funkcionisanja stručnih timova za inkluzivno obrazovanje i upravljanja školom.

U okviru lokalne akcije realizovan je sastanak predstavnika različitih institucija – škola, predškolske ustanove i drugih organizacija i institucija na lokalnom nivou relevantnih za obrazovanje i rad sa decom. Na sastanku su dogovoreni načini međusobne saradnje i umrežavanja u okviru pružanja pomoći i podrške deci sa smetnjama u razvoju, njihovim roditeljima i školama.

Jedna od aktivnosti lokalne akcije bila je i organizovanje Velikog sastanka predstavnika različitih institucija – škola, predškolske ustanove i drugih organizacija i institucija na lokalnom nivou relevantnih za obrazovanje i rad sa decom.

Veliki sastanak je i medijski propratila lokalna TV – Kanal 9.

Tokom realizovanja lokalne akcije “Spajalica” napravljen je Adresar lokalnih ustanova, organizacija, udruženja koga možete preuzeti ovde.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF