Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Udružimo snage

Srednja ekonomska škola, Sombor

Srednja ekonomska škola, Sombor
Srednja ekonomska škola, Sombor

Opšti cilj je unapređivanje podrške deci sa razvojnim smetnjama kroz interresornu saradnju institucija, roditelja i udruženja građana.

Specifični ciljevi:

  1. Povezivanje  predstavnika različitih institicuja koje se bave podrškom deci  i mladima – Održan je veliki sastanak-radionica 26.02.2013. u Srednjoj ekonomskoj školi predstavnika svih vaspitno obrazovnih ustanova sa teritorije opštine Sombor – identifikovane su potrebe za podrškom (broj i vrsta); ostvarena razmena iskustava, uočeni su problemi i identifikovana dobra praksa; dogovorene smernice za dalju saradnju.
  2. Upoznavanje roditelja sa  mogućim vidovima podrške od strane različitih  lokalnih institucija – Održana je tribina za roditelje
  3. Promovisanje rada IO mreže u lokalnom okruženju i planiranje daljih akcija - Sve aktivnosti u okviru akcije se najavljene i o njima se  izveštavalo preko lokalnih medija; članovi Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju su  predstavljeni na sastanku-radionici.
 

Srednja ekonomska škola, Sombor

Predstavnici vaspitno-obrazovnih ustanova uočili su da osim Školskoj upravi, mogu da se obrate još negde za pomoć – članovima Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju. Broj poziva članovim Mreže se povećao nakon sastanka. Na sastanku su postavljena dva važna pitanja:

Kako pojačati aktivnost roditelja u IOP timovima?
Kako postići kvalitetnu razmenu informacija a ne povrediti privatnost?

Srednja ekonomska škola planira da, sa predstavnicima ostalih institucija, svih resora, radi na izgradnji procedura i pravila u lokalnoj zajednici, koji bi postali obavezujući za sve a imali za cilj da podrže dete kada  se menja nivo školovanja ili kod uključivanja novih službi u podršku.

Članak u Somborskim novinama od 08.03.2013. pod naslovom Akcija "Udružimo snage": Srednja ekonomska škola – model škola u uvođenju inkluzivnog obrazovanja
Članak u Somborskim novinama od 10.05.2013. pod naslovom Sledi tribina za roditelje: Treći regionalni sastanak Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju
Članak u Somborskim novinama od 24. 05. 2013. pod naslovom Podrška inkluzivnom obrazovanju: Tribina ekonomske škole "Udružimo snage"

Tokom lokalne akcije "Udružimo snage", odštampan je flajer pod istim nazivom koji možete preuzeti ovde.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF