Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Umrežavanje institucija lokalne zajednice

OŠ “Miroslav Antić”, Čonoplja

OŠ Miroslav Antić Čonoplja
OŠ Miroslav Antić Čonoplja

Ciljevi ove lokalne akcije su umrežavanje institucija lokalne zajednice u cilju informisanja i pružanja podrške porodicama iz osetljivih grupa radi ostvarivanja svojih prava.

Tim je početkom maja 2013 ostvario sve planirane aktivnosti iz predloga lokalne akcije:

  • Održano je više sastanaka sa predstavnicima partnera koji su učestvovali u realizaciji lokalne akcije
  • Izrađena je Brošura – vodič za decu i roditelje koji je štampan u 500 primeraka i koji je podeljen svim učenicima škole, roditeljima dece u predškolskoj ustanovi a po 40 primeraka Brošure je uručeno partnerima da podele svojim korisnicima.
  • Održano je predavanje u Domu kulture u Čonoplji za sve zainteresovane stanovnike Čonoplje gde je predstavljena Brošura i odgovaralo se na pitanja stanovnika koji imaju nejasnoća i problema u ostvarivanju svojih prava.
 

OŠ Miroslav Antić Čonoplja

Lokalnom akcijom koju je sproveo tim Škole u saradnji sa partnerima – institucijama lokalne zajednice značajno je poboljšano obaveštavanje stanovnika Čonoplje o pravima koja mogu da ostvare. Samom podelom 500 primeraka Brošure koja na jednostavan i lako razumljiv način upućuje koja su prava dostupna stanovnicima Čonoplje i pod kojim uslovima, delovanje lokalne akcije je produženo na neodređeno vreme, a ujedno je na predavanju predočeno da će zaposleni u Mesnoj zajednici u Čonoplji , kao i u Školi pomoći svim stanovnicima Čonoplje koji nam se obrate pri ostvarivanju svojih prava.

Bogdanović Milutin, dipl. pravnik – zaposlen na radnom mestu sekretara škole u Čonoplji.

Članak u Somborskim novinama od 29.03.2013. pod naslovom "Vodič za decu i roditelje: Čonoplja"

U okviru lokalne akcije “Umrežavanja institucija lokalne zajednice” odštampan je vodič za decu i roditelje pod naslovom "Imam pravo na ..."

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF