Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Želimo više

OŠ ”Duško Radović”, Sremčica

OŠ Duško Radović Sremčica
OŠ Duško Radović Sremčica

Akcijom “ Želimo više” hteli smo da povežemo lokalne obrazovne institucije i da predstavljanjem i promocijom primera dobre prakse inkluzivnog obrazovanja, senzibilišemo uprave sportskih, kulturnih i umetničkih društava i klubova za prihvatanje i uključivanje dece sa smetnjama u razvoju u svoje aktivnosti.

Akcija obuhvata posetu času redovne nastave u našoj školi od strane lokalnih partnera, sportske susrete u kojima učestvuju tri škole i vrtić, prezentaciju treninga Dzudo kluba u kome uspešno trenira naš učenik koji ima Daunov sindrom.

Do sada je organizovana poseta lokalnih partnera našoj školi kao i sportski susreti u kojima su učestvovale tri škole i vrtić, na kojima su deca pokazala veliku motivisanost za učešće u svim aktivnostima.

 

OŠ Duško Radović SremčicaKroz dosadašnji rad sa decom sa smetnjama u razvoju shvatili smo da su oni uglavnom usmereni na školu i da su retko uključeni u druge, vanškolske sadržaje koje lokalna zajednica nudi. Stoga smatramo da je od velikog značaja proširivanje kruga njihovih aktivnosti kako za njih same tako i za zajednicu .

Realizatori akcije su učiteljice: Jasmina Zindović, Bojana Plavšić, Vesna Dmitrašinović, Olja Marinčević, Sanja Marković i Dragana Tošev, logoped Radmila Ilić, nastavnik fizičkog Đorđe Žigić i koordinator akcije pedagog škole Svetlana Komlenović.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF