Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Potkategorije

 • Projekti

  Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju je osnovana septembra 2010. godine od strane Ministarstva prosvete (nauke i tehnološkog razvoja).  Nastala je kao odgovor na potrebe obrazovno-vaspitnih ustanova za dodatnom podrškom u razvijanju prakse dostupnog, kvalitetnog i pravednog obrazovanja za svako dete, sa posebnom pažnjom i brigom za decu iz osetljivih društvenih grupa. Mreža je razvijena kroz aktivnosti DILS projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i predstavlja značajan oslonac u implementaciji Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

  Od 2011. do 2014. godine, rad Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju podržavao je KulturKontakt Austrija, zahvaljujući kome je realizovano pet serija regionalnih sastanaka kao i tri velika godišnja sastanka Mreže podrške IO.

 • Sastanci mreže

  Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju organizuje godišnje i regionalne sastanke svojih članova i članica tokom kojih se razmenjuju primeri dobre prakse, predstavljaju izveštaji o njenom radu i planira njen dalji razvoj.

  Od 2011. godine, rad Mreže podrške IO, odnosno realizaciju ovih sastanaka podržava KulturKontakt Austrija.

 • Ostali sastanci

  Članovi Mreže su učestvovati na brojnim nacionalnim konferencijama i okruglim stolovima.

 • Mediji i javno zagovaranje

  Aktivnosti Mreže podrške inkluzivnog obrazovanja, model škola kao i članova i članica Mreže zabeležili su elektronski i štampani mediji. Članovi i članice Mreže podrške IO prisustovali su različitim konferencijama, okruglim stolovima, sastancima različitih Odbora Skupštine Republike Srbije i na njima su uzeli aktivno učešće.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF