Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Na ovoj stranici nalaziće se tekstovi o inkluzivnom obrazovanju namenjeni učenicima, kao i tekstovi čiji su autori učenici u kojima će oni opisivati svoje iskustvo obrazovanja – bilo da su u pitanju učenici iz osetljivih društvenih grupa, ili njihovi drugovi i drugarice koji nemaju teškoće, kao i drugi učenički radovi inspirisani inkluzivnim obrazovanjem i socijalnom inkluzijom uopšte.

  • Treći regionalni sastanak Mreže podrške IO - Učenici o inkluzivnom obrazovanju

    Na trećem regionalnom sastanku Mreže podrške IO u Beogradu učestvovali su i učenici beogrdskih škola - predstavnici II ekonomske škole iz Beograda, učenici I-9 koji u razredu imaju druga sa autizmom, njegove školske drugarice iz osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Beograda, a sada u Šestoj beogradskoj gimnaziji, Medicinskoj školi na Zvezdari i Pravno-birotehničkoj školi u Beogradu, i njegova sestra, učenica osmog razreda OŠ “Miloje Vasić” iz Beograda. Ovi mladi ljudi nisu samo prisustvovali sastanku već su prisutnima preneli svoja iskustva i svoje viđenje života, školovanja i druženja sa dečakom koji ima teškoće iz autističnog spektra.

  • Treći veliki sastanak Mreže podrške IO - Vršnjačka podrška

    Prvi okrugli sto, Vršnjačka podrška održan je plenarno. Prezenteri su bili učenici i učenice srednjih škola u Beogradu, Miloš Martinović, Marija Pavlović, Marija Milošević, Ana Ivković i Stefan Lazarević, svi iz II-9 odeljenja Druge ekonomske škole, Lana Radnić i Tijana Spasojević, II razred Šeste beogradske gimnazije, Katarina Todorović, II razred Pravno poslovne škole, Andrijana Barlov, II razred Medicinske škole (ranije učenice OŠ “Ivan Goran Kovačić”) i Marija Lazarević, učenica I razreda Šeste beogradske gimnazije.

    Nastup učenika, zajedno sa učiteljicom Zejnom Banjicom i odeljenskim starešinom II-9 II ekonomske škole, Melitom Ranđelović bio je veoma upečatljiv i emotivan i izazvao je veliko interesovanje i mnogobrojna pitanja i komentare učesnika skupa. Moderatorka okruglog stola bila je Milena Jerotijević, članica Saveta Mreže podrške IO.

     

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF