Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Regonalna konferencija "Odnos politike i prakse u primeni inkluzivnog obrazovanja u zemljama regiona"

Regonalna konferencija „Odnos politike i prakse u primeni inkluzivnog obrazovanja u zemljama regiona“Bečići 27-29. marta 2014.

Predstavnici model škole inkluzivnog obrazovanja "Milutin i Draginja Todorović" iz Kragujevca, Dragan Pavlović, direktori Dušanka Ćirović, školski psiholog učestvovali su na regionalnoj konferenciji "Odnos politike i prakse u primeni inkluzivnog obrazovanja u zemljama regiona", kao predstavnici Republike Srbije promovišući primer dobre prakse inkluzivnog obrazovanja u svojoj školi.

Na konferenciji su se mogla čuti iskustva vezana za politike i prakse u oblasti inkluzivnog obrazovanja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova.

Naša škola, kao jedna od model škola u Mreži podrške inkluzivnom obrazovanju na nivou Srbije, imala je čast i zadovoljstvo da iznese svoja iskustva i modele pružanja podrške deci kojoj je potrebna dodatna obrazovna podrška tokom školovanja. Prezentaciju možete preuzeti ovde.

Pored iskustva iz prakse u delegaciji Srbije bile su i predstavnice Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ljiljana Simović i Tijana Glušica, koje su prezentovale zakonsku i podzakonsku regulativu u oblasti inkluziovnog obrazovanja.

Takođe, kao član tima iz Srbije, na konferenciji je bila i predsednica republičkog udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom – Vesna Petrović, koja je dala doprinos u radu konferencije iz ugla roditelja i predstavnika udruženja.

Konferenciju su vrlo uspešno organizovali predstavnici Crne Gore– NVO “Staze“ i „Djeca Crne Gore“, a uz podršku Ministarstva prosvjete Crene Gore, Ministarstva finansija Crne Gore i UNICEFA-a.

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF