Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju

Main menu
A- A A+

Konkurs za konsultanta/kinju za izradu scenarija za video materijal o inkluzivnom obrazovanju za potrebe Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju

Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju (MIO) od maja 2016. godine sprovodi projekat „Unapređivanje obrazovanja u Srbiji kroz jačanje kompetencija Mreže podrške inkluzivnom obrazovanju i drugih zaposlenih za inkluzivno obrazovanje“, u saradnji sa Grupom MOST, a u partnerstvu sa UNICEF-om, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. 

Cilj projekta je poboljšanje kvaliteta podrške deci koje pružaju obrazovne ustanove i unapređivanje inkluzivnog obrazovanja kroz horizontalno učenje, obuke i edukativni materijal. MIO radi sa decom/učenicima, nastavnicima i roditeljima sa ciljem da obezbedi promociju inkluzivnog obrazovanja, jačanje kapaciteta zaposlenih u obrazovanju, dovoljan broj kompetentnih stručnjaka, osnaženih da pruže kontinuiranu profesionalnu podršku u dostizanju inkluzivnog obrazovanja, direktnu obuku, savetodavnu i supervizijsku podršku obrazovnim ustanovama i pojedincima.

U okviru projekta realizujemo izradu instruktivnog video materijala o inkluzivnom obrazovanju, koji će predstaviti dobre primere iz prakse. Svrha video materijala je da obezbedi primere načina rada sa decom iz osetljivih grupa kako bi se podstaklo i obezbedilo njihovo uključivanje u redovno obrazovanje i život zajednice. Primeri inkluzivnog obrazovanja koji će biti predstavljeni u video materijalima odabrani su nakon javnog konkursa objavljenog u oktobru 2017. godine.

Kako bi primeri dobre inkluzivne prakse bili predstavljeni na najinstruktivniji način koji doprinosi unapređivanju inkluzivne prakse, Mreža podrške inkluzivnom obrazovanju traži konsultanta koji će pripremiti scenario za video materijal na osnovu raspoloživog materijala.

Trajanje konsultantskog angažmana je 10 dana.

Opis zaduženja konsultanta za izradu scenarija:

  • Priprema tri scenarija u skladu sa dobijenim pisanim materijalom, konsultacijama i razgovorima sa autorima primera, projektnim timom i partnerima.
  • Usklađivanje teme, najvažnijih poruka, najinteresantnijih aspekata i metoda rada predstavljenih u pisanoj formi za video materijal. 
  • Priprema priče, mesta i načina snimanja u saradnji sa produkcijskom kućom koja će raditi video materijal.
  • Dostavljanje tri scenarija u pisanoj formi na osnovu kojih će biti izrađeni video materijali.

Potrebne kvalifikacije:

  • Završen fakultet u oblastima društvenih nauka, obrazovanja, komunikacije, marketinga.
  • Prethodno iskustvu na poslovima izrade scenarija za video materijale.
  • Dobro poznavanje principa i prakse inkluzivnog obrazovanja.
  • Komunikacijske veštine.

Ponudu i biografiju dostaviti na email adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. sa naznakom „Prijava na konkurs za izradu scenarija“ do 06. juna 2018. godine. Nepotpune prijave neće biti razmatrane.

Okvirni vremenski plan rada:

Aktivnost Vreme/rok
Objavljivanje konkursa 01. jun 2018.
Zatvaranje konkursa 06. jun 2018.
Kontaktiranje izabranih kandidata 08. jun 2018.
Izrada scenarija od 08. do 13. juna 2018.
Dostavljanje finalne verzije scenarija do 15. juna 2018.

 

Razvoj Mreže podrške IO podržali

DILS KulturKontaktSDCUNICEF