Мрежа подршке инклузивном образовању

Main menu
A- A A+

На овој страници налазиће се текстови о инклузивном образовању намењени ученицима, као и текстови чији су аутори ученици у којима ће они описивати своје искуство образовања – било да су у питању ученици из осетљивих друштвених група, или њихови другови и другарице који немају тешкоће, као и други ученички радови инспирисани инклузивним образовањем и социјалном инклузијом уопште.

  • Трећи регионални састанак Мреже подршке ИО - Ученици о инклузивном образовању

    На трећем регионалном састанку Мреже подршке ИО у Београду учествовали су и ученици беогрдских школа - представници ИИ економске школе из Београда, ученици И-9 који у разреду имају друга са аутизмом, његове школске другарице из основне школе “Иван Горан Ковачић” из Београда, а сада у Шестој београдској гимназији, Медицинској школи на Звездари и Правно-биротехничкој школи у Београду, и његова сестра, ученица осмог разреда ОШ “Милоје Васић” из Београда. Ови млади људи нису само присуствовали састанку већ су присутнима пренели своја искуства и своје виђење живота, школовања и дружења са дечаком који има тешкоће из аутистичног спектра.

  • Трећи велики састанак Мреже подршке ИО - Вршњачка подршка

    Први округли сто, Вршњачка подршка одржан је пленарно. Презентери су били ученици и ученице средњих школа у Београду, Милош Мартиновић, Марија Павловић, Марија Милошевић, Ана Ивковић и Стефан Лазаревић, сви из ИИ-9 одељења Друге економске школе, Лана Раднић и Тијана Спасојевић, ИИ разред Шесте београдске гимназије, Катарина Тодоровић, ИИ разред Правно пословне школе, Андријана Барлов, ИИ разред Медицинске школе (раније ученице ОШ “Иван Горан Ковачић”) и Марија Лазаревић, ученица И разреда Шесте београдске гимназије.

    Наступ ученика, заједно са учитељицом Зејном Бањицом и одељенским старешином ИИ-9 ИИ економске школе, Мелитом Ранђеловић био је веома упечатљив и емотиван и изазвао је велико интересовање и многобројна питања и коментаре учесника скупа. Модераторка округлог стола била је Милена Јеротијевић, чланица Савета Мреже подршке ИО.

Развој Мреже подршке ИО подржали

ДИЛС КултурКонтактСДЦУНИЦЕФ