Мрежа подршке инклузивном образовању

Main menu
A- A A+

Желимо више

ОШ ”Душко Радовић”, Сремчица

ОШ Душко Радовић Сремчица
ОШ Душко Радовић Сремчица

Акцијом “ Желимо више” хтели смо да повежемо локалне образовне институције и да представљањем и промоцијом примера добре праксе инклузивног образовања, сензибилишемо управе спортских, културних и уметничких друштава и клубова за прихватање и укључивање деце са сметњама у развоју у своје активности.

Акција обухвата посету часу редовне наставе у нашој школи од стране локалних партнера, спортске сусрете у којима учествују три школе и вртић, презентацију тренинга Дзудо клуба у коме успешно тренира наш ученик који има Даунов синдром.

До сада је организована посета локалних партнера нашој школи као и спортски сусрети у којима су учествовале три школе и вртић, на којима су деца показала велику мотивисаност за учешће у свим активностима.

 

ОШ Душко Радовић СремчицаКроз досадашњи рад са децом са сметњама у развоју схватили смо да су они углавном усмерени на школу и да су ретко укључени у друге, ваншколске садржаје које локална заједница нуди. Стога сматрамо да је од великог значаја проширивање круга њихових активности како за њих саме тако и за заједницу .

Реализатори акције су учитељице: Јасмина Зиндовић, Бојана Плавшић, Весна Дмитрашиновић, Оља Маринчевић, Сања Марковић и Драгана Тошев, логопед Радмила Илић, наставник физичког Ђорђе Жигић и координатор акције педагог школе Светлана Комленовић.

Развој Мреже подршке ИО подржали

ДИЛС КултурКонтактСДЦУНИЦЕФ