Мрежа подршке инклузивном образовању

Main menu
A- A A+

Регонална конференција "Однос политике и праксе у примени инклузивног образовања у земљама региона"

Регонална конференција „Однос политике и праксе у примени инклузивног образовања у земљама региона“Бечићи 27-29. марта 2014.

Представници модел школе инклузивног образовања "Милутин и Драгиња Тодоровић" из Крагујевца, Драган Павловић, директори Душанка Ћировић, школски психолог учествовали су на регионалној конференцији "Однос политике и праксе у примени инклузивног образовања у земљама региона", као представници Републике Србије промовишући пример добре праксе инклузивног образовања у својој школи.

На конференцији су се могла чути искуства везана за политике и праксе у области инклузивног образовања из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе, Србије и Косова.

Наша школа, као једна од модел школа у Мрежи подршке инклузивном образовању на нивоу Србије, имала је част и задовољство да изнесе своја искуства и моделе пружања подршке деци којој је потребна додатна образовна подршка током школовања. Презентацију можете преузети овде.

Поред искуства из праксе у делегацији Србије биле су и представнице Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Љиљана Симовић и Тијана Глушица, које су презентовале законску и подзаконску регулативу у области инклузиовног образовања.

Такође, као члан тима из Србије, на конференцији је била и председница републичког удружења Србије за помоћ особама са аутизмом – Весна Петровић, која је дала допринос у раду конференције из угла родитеља и представника удружења.

Конференцију су врло успешно организовали представници Црне Горе– НВО “Стазе“ и „Дјеца Црне Горе“, а уз подршку Министарства просвјете Црене Горе, Министарства финансија Црне Горе и УНИЦЕФА-а.

Развој Мреже подршке ИО подржали

ДИЛС КултурКонтактСДЦУНИЦЕФ