Мрежа подршке инклузивном образовању

Main menu
A- A A+

Одржана обука „Инклузивно образовање“ за чланове и чланице Националне асоцијације родитеља и наставника Србије (НАРНС), Клуб родитеља и наставника из Новог Пазара

У суботу, 27. октобра у Новом Пазару, за чланове/чланице Националне асоцијације родитеља и наставника Србије (НАРНС), Клуб Нови Пазар, одржана је обука „Инклузивно образовање“. Укупно је било 26 учесника/ца. Обуци су присуствовале и представница УНИЦЕФ-а и координаторка локалне асоцијације.

 

Учесници су желели да добију одговоре и смернице за деловање у конкретними ситуацијама у раду са децом којој је потребна подршка. Посебно им је било битно да изнесу своје искуство у раду са децом из осетљивих група и да добију повратну информацију за поступке које примењују или смернице за ситуације у којима имају недоумице. Теме обуке су биле продубљиване анализом примера из њихове праксе.

Обука је била динамична, радило се у изузетно доброј и сарадничкој атмосфери.

Обука је реализована као део пројекта „Унапређивање образовања у Србији кроз јачање компетенција Мреже подршке инклузивном образовању и других запослених за инклузивно образовање“ који реализује Мрежа подршке инклузивном образовању (МИО) у сарадњи са Групом МОСТ, а у партнерству са УНИЦЕФ-ом, Министарством просвете, науке и технолошког развоја и уз финансијску подршку Швајцарске агенције за развој (СДЦ).

Развој Мреже подршке ИО подржали

ДИЛС КултурКонтактСДЦУНИЦЕФ