Мрежа подршке инклузивном образовању

Main menu
A- A A+

Заједно одрастамо и учимо

Основна школа ”Алекса Дејовић”, Севојно

Реализована акредитована обука 1 и 2.06.2014.год. ,,Обука наставника у решавању развојних проблема и проблема код деце/ученика која имају тешкоће у напредовању” за 30 учитеља и наставника који раде у сеоским и средњим школама. Семинар је оцењен 4,00

Основна школа Алекса Дејовић, Севојно

Предавање путем ПП презентације 30.06.2014. год. на Наставничком већу у ОШ "Ђура Јакшић" - "Инклузија јуче, данас, сутра"

Основна школа Алекса Дејовић, Севојно

Пројекат има за циљ даље развијање и успостављање мреже инклузивног образовања између образовно-васпитних установа (сеоских и градских школа и вртића) и других релевантних институција, ради унапређивања квалитета инклузивне праксе кроз заједничко учење, размену искуства и примера добре праксе на локалу, у циљу побољшања интеграције деце са тешкоћама у развоју и њихове припреме за самостално живљење.

Током септембра организоваћемо Трибину на тему ,,Значај мреже ИО за унапређивање инклузивног образовања на локалу кроз примере добре праксе”.

Новина коју желимо да постигнемо овим пројектом је укључивање и активирање младих у промоцији инклузивне културе и политике, ради превазилажења стереотипа и предрасуда међу младима. Канцеларија за младе ће заједно са Вршњачким тимом на нивоу града, реализовати  у октобру месецу, на градском Тргу перформанс ,,Заједно у лепшу будућност”, током кога ће млади суграђанима делити флајере који промовишу образовну и социјалну инклузију младих.

 

Основна школа Алекса Дејовић, Севојно

Област у којој желимо да постигнемо промену јесте веће информисање и упознавање родитеља и наставника у руралним срединама са праксом инклузивног образовања и оснаживање релевантних актера образовања у средњим стручним школама за квалитетнију инклузивну праксу кроз умрежавање образовних институција са локалним институцијама и организацијама, као и развијање активизма код младих за боље заступање својих права и интереса у области социјалне интеграције.

Развој Мреже подршке ИО подржали

ДИЛС КултурКонтактСДЦУНИЦЕФ